nie wiem po co wy bijecie pianę. prof. Sokołowski w pewnym momencie sam sie naciął na CAUSE bo nie poszły po jego myśli pewne rzeczy i różnica zdań doprowadziło do rozłamu. Łopatniuk i MediSword wiadomo, że idzie z FINARCHEM na jego plecach na NC. Czy GPF CAUSA ma jakiś pakiet akcji ? Miała a czy jeszcze ma kto to wie. Może Piejko odpowie.
Natomiast Mazuria Sport stoki ściaga ponoć z Ukrainy a co tam sie dzieje wiadomo. CHEMWIK wrócił do Adama Sokołowkiego bo CAUSA zrzekła sie darowizny. W tamtym czasie spółka ta nie miała żadnych szans tak jak i teraz na wejście na rynek NC bo giełda blokuje zaśmiecanie rynku tego typu wynalazkami tak więc i Mazuria mówiąc z fancuzka "marne szanse" :):) Inwestor Sokołowski z CAUSA poza sporem nie ma nic spólnego bo swoje akcje sprzedał z czego większość nie wiadomo komu. Dlatego mam nadzieję, że Causa i Piejko poszła inną, lepszą drogą a jaka okaże sie w czerwwcu na walnym albo przed. Oby była to dobra droga bo wielu akcjonariuszy uwierzyło w układ Szalbierz-Piejko-Sokołowski i ich wspólne plany, umowy itp. i zainwestowało swoje czesto oszczedności życia. Jak sie później okazało zostali z bezwartosiowym papierem ktory od informacji wtorkowej o walnym ma szanse być coś wart jeśli rzeczywiście wejdzie ktoś z czymś do spółki, z pomysłem na dalsze funkcjonowanie. Wg raportu za I kw. ma to być podobno inwestor branżowy. Ważne by spółka ta coś robiła i przynosiła zyski a nie jak do tej pory nierealne i wybujałe plany ( jak Mazuria, Chemwik, Causa). Jeśli tak bedzie to z Piejki i Szalbierza zejdzie zagrożenie problemami z obligacjami (kurs pójdzie w górę, sprzedadzą jakies pakiety to w końcu je spłacą lub zaproponują obligatoriuszom układ bo będą mieli coś do zaproponowania), kto będzie chciał wyjść po tych 2-3 latach kiszenia to sprzeda nawet i po 1 groszu, ktoś inny poczeka na lepszy kurs i podbitkę która być powinna jeśli ten inwestor nie jest blefem a wg mnie nie jest.