wiesz od dawna interesuje sie spólkami growymi na wielu byłem . Pisałem ostatnimi czasy w temacie GOP ze wzgledu na smoka wawelskiego bo on zajezdzał mocno fundamentalnym podjesciem do spółki ---tylko moim zdaniem ze złej perspektywy na to patrzył ---wiec postanowiłem przedstawic mu inna perspektywę widzenia czym moze byc Fundamentalna zmiana w spółce na przykladzie MEDINICE i jak to moze wpływac na perspektywe zwiekszania jej kursu i wyceny rynkowej. .... i tak sie tu wplatało ICE w temacie GOP.
swoja droga chyba smok coś dostrzegł cos zrozumiał bo od dłuzszego czasu juz nie pisze w tamacie GOP, coz mam nadzieje ze gdy dyskutowalismy na temat GOP VS ICE przy 15-17 PLn to jednak postanowił zglebic temat ICE i kupił akcje tamtej spółki.
Growe spółki sa pod mocna presja z jednej strony rosnace koszty z drugiej Potezna konkurencja z trzeciej rozwój technologiczny AI oraz z czwartj zmiany konsumenckie graczy ---to wszystko powoduje ze nie jest łatwo i jak jeszcze pare lat temu tak zachwycano sie Rynkiem growym w Polsce ile to Firm jest na naszym bananie to teraz ZWYKŁYMI WYDMUCHAMI ?? nawet te bardziej uznane i znane maja spore problemy z utrzymaniem swoje pozycji rynkowej jak np 11 bit , CRJ nie mowiac o PCF group bo on z kapitalziacji miliardowych i ociera sie praktycznie o bankructwo .