Widzisz i o to właśnie chodzi, że gawieć ma zobaczyć dopiero jak kurs będzie wielokrotnie wyżej co widzimy. Mnie nie obchodzą wpisy na bankierze. Jeżeli gra sprzedała się w 200 000 sztuk ponad. Dawno się zwróciła (wliczając kasę jaką dał wydawca), została najlepszą polską grą indie 2025 w IGN. Przebiła się do świadomości graczy na całym świecie w niszy która jest zdominowana przez gry AAA. Devi JDM dostali pochwały od twórców Wiedźmina 3 i Cyberpunka. Mają największą społeczność na discord z całego PL- jedynie Wiedźmin przebija ich. Ludzie nie myślą przyszłościowo. Kiedy ja zbierałem Cig po udanym Sniper Contracts to "po cholerę, to trup itd." Miałem średnią 60gr. ostatecznie... 2 lata później opchnąłem między 3-6. Dobre spółki się mieli bardzo długo, dosciska a jak już przestana to już rośnie bez korekt. Tak było na cig, tak było na bloober (gdzie też śmiano się z nich że to najgorsza spółka na giełdzie). Kto po Layers of Fear polecał Bloober? Nikt. Po 3zł wywalał Trigon, ja brałem. I opierdzieliłem po 20-22zł.
Tak samo jak Gop, wy widzicie co jest a nie że wbili się w niszę, stworzyli "gry operatorskie" i każda kolejna gra będzie coraz mocniejsza, coraz większą grupę będą mieli i kiedyś też kurs poszybuje i to niekoniecznie że spółka mega zarobi, bo na giełdzie rośnie co popularne, więc zbiera się nie popularne i potem robi się popularne więc opycha się frajerom. Najlepszy przykład Cig, nigdy złotówki zysku nie pokazali, ciągłe emisje i inne ściemy, ale właśnie oni wywindowali się na Snajperze, wymęczyli ulicę, zebrali akcje i pompowali akcyjki pod przegrany projekt, ale mieli renomę już i gawiedź uwierzyła.
Nie wiem kto będzie z tej dwójki lepszy, na którego siądzie spekuła itd. więc kupuje obie. Kurs nie wiadomo kiedy urośnie, czy za tydzień czy za 2 lata ale cena jest atrakcyjna do akumulacji więc biorę. Mam czas i kasę.