Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  23,45 zł , zmiana od tamtej pory: -36,80%
Dnia 2024-06-05 o godz. 18:17 ~Orzel74 napisał(a):
> Uff
> > Trochę jeżdzę na spotkania inwestorskie czy eventy i CIG postrzegany jest zupełnie inaczej niż to co opisujsz. To mi ręce opadają jak czytam że spółka X która leci na pożyczkach i dodruku kolejny raz zawodzi oczekiwania kilkukrotnie przeszacowując koszty produktu. Kolejny projekt o takiej skali kosztowej za 5-6 lat?
> > Marzenia na gaimingu się skończyły co widać po spadku wartości CIG z 7,xx na 1.7x czy GOP 40,xx na 23,xx
> > I tutaj widać skalę spadku marzeń CIG minus około 75%!!!! vs GOP 42% GOP powróci do wartości oczekiwań przed premierą szybciutko, CIG nie. Konfrontację zrobimy w grudniu.
> > Pozdrawiam

Co chcesz w grudniu konfrontować? ja mówię o nieporównywalności spółek, gdyby GOP zaliczył taką wtopę jak CIG
to chodziłby na 20mln kapitalizacji.
GOP przy niewątpliwym sukcesie jakim jest IFZ ma 100mln a CIG po wtopie ma 300mln, dlatego ze to spółki które działają w innej skali i porównywanie kapitalizacji nie ma sensu.
Natomiast zyskowność i czy się od teraz lepiej się zarobi na GOP czy na CIG to zupełnie inna dyskusja, ja podważałem sens porównywania kapitalizacji.
To ze akcjonariusze mają krzyż pański ze spółką to inna bajka, temat dotyczył porównywania spółki która robi gry za 3mln
20 osobowym zespołem i nie mają zamiaru powiększać skali działania ze spółką z 200 czy 300 osobowym zespołem który robi gry za 300mln.
Nic się do grudnia w tym temacie nie zmieni te fakty są wiadome na dziś.

• GOP Autor: ~Orzel74
  • Re: GOP Autor: ~wezyr
  • Re: GOP Autor: ~Orzel74
  • Re: GOP Autor: ~kuna
  • Re: GOP Autor: ~wezyr
  • Re: GOP Autor: ~Forfun
  • Re: GOP Autor: ~Forfun
  • Re: GOP Autor: ~Edgar
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty)
  • Re: GOP Autor: ~wawelski_smok
  • Re: GOP Autor: ~prof_ekonomii
  • Re: GOP Autor: ~prof_ekonomii

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GAMEOPS -2,50% 14,82 2025-10-07 16:41:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.