Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Francja

paluszko, nie jestem na swoim, żeby była jasność, ale już coraz bliżej :)

Jak mam byc szczery to kolejne widły we francji dla mnie będą oznaczały 0pln straty, 0pln zarobku :), ale, ale

potem każde 1pln ponad 7,44E to już będzie b. konkretny zarobek.

Widły we Francji ustawiane są inaczej niż w PL. W PL widły definiujemy na +-10% od kursu otwarcia danego dnia.
We Francji widły ustawiane są tylko przy 'poprzednich' widłach. czyli obecnie mamy 7,44E i takie będą aż do ich przekroczenia (jest to bezpieczniejszy system zapobiegający manipulacji)

Tak technicznicznie, to w PL możesz codziennie zbijać kurs o 9,99% nie osiągając wideł i następnego dnia będziemi mieli inne 'niższe' widły (od kursu otwarcia) - w ten sposub możesz dojsć do 0 pln na akcji bez wideł.

We Francji tego sie nie da zrobić, zejscie jednego dnia o 9% powoduje, że nastepnego dnia masz już tylko 1% do zejscia i widły . A widły wiadomo : zatrzymanie kursu, analiza, czy nie ma maniupulacji i puszczenie kursu.!

Ale się rozpisałem, już nawet nie na temat ORCO - przepraszam.

pzdr
shp

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ORCOGROUP -1,00% 3,98 2025-10-06 17:04:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.