Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  6,10 zł , zmiana od tamtej pory: 71,23%

Re: Formacja trójkąta symetrycznego i beznadzieja horyzontów węgla

Stan w Czechach na 2021, mają 2 elektrownie atomowe, mają 26 elektrowni na węgiel, mają kopalnie. W 2021 tylko 10% energii zostało wyprodukowanych z wiatru i foto. Czechy mogły wybudowac 2 atomówki, mieć elektrownie na węgiel, mieć wiatraki i foto. Widać mądrość u nich że chcą dywersyfikiwac produkcję energii. A Polskę nie stać, jesteśmy biedniejsi od nich? Dla mnie widać wyraźnie że nie mieliśmy i nie mamy dobrych magikow od gospodarki. Mam wrażenie że ktoś blokuje i blokował wybudowanie atomówki w Polsce, a jak coś miało dobrego powstać to zablokowano KPO. Blokowane przez wiele lat budowę portu lng. Widać jak Polacy zwracają się przeciwko Polakom, idą po pomoc na zewnątrz, tak jak w czasach zaboru. Teraz dowiedziałam się że Biden zaliczył Polskę do drugiej kategorii, a to będzie miało negatywne przełożenie na gospodarkę, dotknie też pge, bo wszystko jest powiązane

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PGE 0,00% 10,45 2025-09-23 17:01:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.