Forum Gospodarka i polityka +Dodaj wątek

Re: @Floryda : Majdan (wyborczy) ma kształtować relacje gospodarcze ..

Dnia 2015-08-27 o godz. 10:12 emeryt_giełdowy napisał(a):
> Składamy tobie propozycje, a ty zamiast odnieść się do tych propozycji - rozpocząć prowadzenie negocjacji zadajesz nam naiwne pytania i stwierdzasz, że cyt. "ty po prostu nie rozumiesz gospodarki rynkowej, jej reguł, nie umiesz się do niej dostosować, bo za długo żyłeś w gospodarce centralnie planowanej."
>
> 1/ Czy wszystkie wymienione przeze mnie propozycje to nie są przypadkiem wynikiem majdanu wyborczego - aktu wyborczego? Przecież to posłowie uchwalali ustawy pozwalające na wprowadzanie takich rozwiązań.
> 2/ Co mają wymienione przepisy wspólnego z gospodarką rynkową. Czyżby w Ameryce regułą byłoby stosowanie takich rozwiązań.
>
> Jeżeli 2-krotny majdan wyborczy i wybór koalicji PO/PSL mógł wprowadzić rozwiązania nie mające nic wspólnego z gospodarką rynkową to w wyniku obecnego i przyszłych aktów wyborczym będzie można te przepisy zmienić w celu dostosowania do gospodarki rynkowej. I to jest ISTOTA DEMOKRACJI, a nie pisanie, że nie będzie podatku katastralnego oraz co jest, a co nie jest istotą demokracji.
>
> Ps.
> Ani ty , ja, Kulczyk, Solorz, R. Bronson, Buffett i Madoff nie zaczynali od zera.
> Ja pół życia poświęciłem, aby takie osoby jak ty obecnie uczyli mnie stosowania rozwiązań rynkowych a la kreatywna księgowość i inżynieria finansowa.
> Jesteśmy pilnymi uczniami. Znamy metody, wiemy jakich użyć środków. Gwarantujemy ci, że potrafimy zabezpieczyć rodzinę.
>
>
>

Z Tobą nie da się dyskutować, bo reprezentujesz beton intelektualny. Ty z góry wiesz a pytasz tylko po to, żeby robić sensacje i zainteresowanie wokół Twojej osoby. Swoje pytania zadawaj no nie wiem, może Centurionowi, areckiemu, Wirusowi - oni odpowiedzą na twoje pytania, zgodnie z Twoimi oczekiwaniami. Ja odbieram Twój przekaz jako w dużym stopniu nieuporządkowany, chaotyczny, roszczeniowy, niekonsyliacyjny, wielowątkowy, nieustrukturalizowany i przede wszystkim emocjonalny a nie merytoryczny.
Kiepski z ciebie strateg i wizjoner, skoro nie umiesz przewidzieć konsekwencji rządów Dudy i Kaczyńskiego w najbliższym okresie. Nie masz wyobraźni, aby skonstruować scenariusz negatywny, pozytywny, najbardziej prawdopodobny i ten niespodziankowy. Jak tak, to nie możesz osiągać spektakularnych sukcesów biznesowych czy raczej zawodowych. Krauze poniósł klęskę, bo nie doceniał wiedzy, był zbyt zachłanny i oddał się cały mamonie.