Forum Gospodarka i polityka +Dodaj wątek

Re: @Floryda : Amerykanie i Żydzi mogą to może Polak z Polakiem też

Dnia 2015-08-26 o godz. 17:59 floryda_floryda napisał(a):
> Wiesz co, emerycie, nie chce mi się z Tobą gadać.
> Chcesz uchodzić za profesjonalistę a wypadasz na drobnego, małostkowego ciułacza czy leszcza. Chodź raz wczuj się w rolę założyciela, menedżera i właściciela większościowego biznesu. Chciałbyś utracić kontrolę nad "swoim super prosperującym dzieckiem biznesowym"? Nie miałbyś ochoty, aby taki biznes przekazać dzieciom i zabezpieczyć finansowo całe, kolejne pokolenia rodziny?? Wejdź w rolę właściciela większościowego, to nabędziesz wszystkie przywileje im należne i co więcej, będziesz ich bronił jak inni.

A jak ja mam z tobą rozmawiać. 
Sam chciałeś, abym rozmawiał jak Amerykanin z Żydem, a ty mnie traktujesz jako drobnego, małostkowego ciułacza czy leszcza uchodzącego za profesjonalistę .
Ja ci składam propozycje do rozmowy jak Polak z Polakiem, a ty profesjonalista mówisz mi o utraceniu kontroli, przekazaniu biznesu dzieciom, wczucie się w rolę większościowego. 
Czy ty myślisz, że jestem ćwierćinteligentem, nie mam dzieci i nie chcę ich zabezpieczyć i rodziny. 
Wiesz ilu takich jak ty obserwowałem - rozmawiałem i wierz mi, że potrafię się wczuć. 
Ale nie mogę tolerować sytuacji, że tacy ja ty nie chcą wczuć się w naszą - inwestorów mniejszościowych rolę. Traktują nas jak dawców kapitału lub głosów wyborczych.
Wielokrotnie czytałem i słyszałem jak nazywaliście mnie żydem , masonem, liberałem, komuchem, złodziejem, ubekiem i esbekiem, nieudacznikiem. Wysyłasz mnie do lekarza. Całe spektrum inwektyw.
Każdy z nas ma swoją wizję - LTE.
Nie chcesz rozmawiać trudno. Nie musimy. Majdan wyborczy załatwi temat.