Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  6,04 zł , zmiana od tamtej pory: -36,09%

Re: Ergis miał wstępnie 24,39 mln zysku netto w 2016 r.

Piękna akcja. Najpierw pieski ujadają jakie to słabe wyniki, tylko 24 bańki (najwięcej w historii,60 gr. na akcję) zysku netto, przyszły kwartał  będzie też fatalny - nic tylko sprzedać i zapomnieć. Przecież szykuje się zwała jak w 2015 roku. I po początkowym wyzbieraniu wszystkiego po 6zł idą batony na s. A tu zonk nie chce spadać. Grubas musi obejść się ze smakiem. Trzeba będzie brać wyżej. Wcale mi Was nie żal. Ergis to spółka która po wielu chudych latach zaczyna świecić coraz jaśniejszym blaskiem na mrocznym firmamencie polskiej giełdy. I nie oczekuję tu jakichś spektakularnych wzrostów żeby było jasne. To jest typowo produkcyjna, nudna ale rozwijająca się spółka. Mnie osobiście wystarczy kilkuprocentowy roczny wzrost wartości akcji + dywidenda. Chyba że będzie jakieś przejęcie (wycofanie z giełdy )po satysfakcjonującej cenie. No ale to popuściłam wodze fantazji.
Pozdrawiam tych co trzymają i  się nie poddali.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ERGIS 0,26% 3,86 2019-12-12 16:25:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.