@Ed albo czegoś nie rozumiem, albo piekielnie mocno popłynąłeś z tym przymusowym wykupem. Weź wyjaśnij pls.
Jak jest: Luma ma najwięcej i kontroluje firmę. Tyle co ma luma w zupełności im wystarczy aby rządzić poprzez swoją RN i Zarząd. Porozumienie nie stanowi dla Lumy problemu i nic nie może blokować bo Luma ma więcej i zawsze może ich przegłosować. Trzeci akcjonariusz? Sorki ale to tylko spekulacje i moim skromnym zdaniem mało prawdopodobne bo ten trzeci musiałby zakładać, że dogada się z Lumą a Lumie nikt nie jest potrzebny do rządzenia w spółce i robienia w niej co tylko chcą. A w ogóle to wiesz ile trzeba mieć akcji żeby zrobić przymusowy wykup? Bo ja wiem ale nie wydaje mi się abyś ty wiedział kiedy można zrobić wyciskanie.
Chinole? A kto teraz w Europie wpuści Chinoli na kontrakty dla wojska? Zresztą prezio mówi, że oni to raczej inne służby mundurowe ale nie wojsko i głównie to obuwie ochronne. Dygresja: prezio mocno schładzał atmosferę przy maseczkach w początkach pandemii i teraz przy butach ale w sumie to mówił prawdę.