Dnia 2018-12-30 o godz. 21:04 ~kuba napisał(a):
> Na początku wszystkiego dobrego w nowym roku i niech moc bedzie z wami.
>
> W nawiązaniu do tematu może ktoś pokusi się o napisanie kilku zdań o perspektywach, odniesie się do tego co przed nami i jak interpretowac obecny kurs. Jak jeszcze z nami jesteście dami, olek , a moze voodzu by coś napisał jak to przeczyta. Pozdrawiam i wszystkiego dobrego!
>
Ja tam wole sobie po cichu obserwować - długich wypocin z info, co się dzieję, z podziałem na możliwości i ryzyka raczej nie będzie przez jakiś czas ..
osobiście czekam na info o sprzedaży mieszkań, czy faktycznie "obniżony cel" został zrealizowany,
w 1 kwartale ma się też zacząć odkładana od chyba ponad roku budowa biurowców w Gdańsku - ale pomimo zapowiedzi z Echo, wciąż z grudniowych informacji np z trojmiasto.pl wynika, że niekoniecznie cokolwiek się zacznie budować w dość dużym obszarze
szkoda, że echo nie publikuje na bieżąco informacji o zakupach ziemi..
zauważyłem też, że wszyscy lubią pisać o bardzo wysokich dywidendach i sprzedażach projektów,.. prognozując miliardowe zyski
zapominacie, że często projekty są ujmowane częściowo w raportach kwartalnych więc sprzedaż za określoną kwotę nie oznacza takiego zysku tylko po prostu uwolnienie kapitału bo zysk był rozłożony i zaksięgowany w znacznej większości w poprzednich raportach, o opóźnieniach w sprzedaży, np O3 etap 3, księgowaniu zysków np z mieszkań po przekazaniu, i w przypadku wypłat dywidendy zmienia się relacja długu, leci kurs itp, więc czy wasze przewidywania się zrealizują?
Jeżeli ktoś wziął wszystko pod uwagę + rzeczy których nie wymieniłem bo nie chcę pisać zbyt długiego tekstu bo nikt go nie przeczyta :) i może w liczbach pokazać/udowodnić swoją wycenę to zapraszam do dyskusji, jeżeli nie to nie ma sensu dyskutować z osobami które twierdzą "będzie za 6,50 albo dywndendy będzie conajmniej jeszcze 1 pln"