Dnia 2021-10-22 o godz. 15:30 ~102030 napisał(a):
> Cześć.
> Przeglądam to forum od dłuższego czasu i na początku było nawet śmiesznie poczytać rozmowy inwestorów z "wielką wiedzą", którzy o dziwo mimo swojej wielkiej inteligencji mają problem z podstawową ortografia i zasadami pisowni w polskim języku. Niestety im dłużej tu jestem tym bardziej mnie już to irytuje. Mam wrażenie, że większość aktywności na tym forum przypada tak naprawdę dwóm osobom z kilkoma kontami. Ciągle te same dyskusje i używanie tego samego słownictwa i zwrotów: peroniarze, leszcze, 10 złotych już niedługo, pociąg odjechał, rudzielec...albo ktoś ma tu dobrze odklejone coś w głowie, albo ta cała społeczność już tym wszystkim przesiąknięta. Człowiek tu wchodzi, żeby dowiedzieć się o neewsach i opiniach innych, a ciągle tylko jakieś nagonki i wzajemne obrażanie. A propos tych wszystkich nagonek na kupno i sprzedaż, to jestem naprawdę ciekawy czy tworzące je osoby/osoba naprawdę myśli, że to cokolwiek daje... Tak jak pisałem, czytam to forum od dłuższego czasu i w poważaniu mam to czy ktoś zachęca do kupna czy do sprzedaży, bo to od razu widać, że to desperackie próby manipulacji kursem... Ten cały post jest trochę wylewem negatywnych emocji, a trochę prośba o ogarnięcie się kilku "inwestorów". Mam nadzieję, że mimo wszystko będzie tu kiedyś więcej kultury i profesjonalizmu.
> Pozdrawiam
Tu nie ma nic dziwnego, tu niektórzy ludzie a może i grupy osób zarabiają pieniądze, zywe, namacalne pieniadze. Byłem tu kiedyś, przed SGW3 , wisiałem na haku długo ale jakiś rok temu na tej podbitce do 2 zł sprzedałem i nawet zarobiłem...i teraz znowu jestem i to się powtarza, czytam te same opowieści, te same nicki albo nicki sie zmieniły ale historie i sposob oddziaływania podobny. Ogolnie mamy kilku dobrodziejow, dobre duszyczki jak cig , kiedyś był tu Jaś, oni przez wiele lat, dosłownie lat siedzą tu na forum całymi dniami, i produkują wątki, piszą odpowiedzi, dskutują z innymi albo sami ze sobą tylko po to, zeby tacy ja ka nie stracili swoich pieniążków. Bardzo to dobrzy ludzi, zwłaszcza, że sie nie znamy, nawet nigdy sie nie widzielismy a oni tak się troszczą o nas.Nawet nie mają akcjio tej społki i nie chcą mieć. Wszystko to dla naszego dobra, jest ich tu więcej , te dwa nicki bardzo mi zapadły w pamięć. Sa też tacy jak pas22, którzy ślepo wierzą w super sukces tej społki, nie widzą zagrożen i chwalą społke bez opamietania. Niestety Prezes swoimi poczynaniami dostarcza sporo paliwa tym pierwszym, społka przecież zrobiła emisje jakiś czas temu, nadal jest takie niebezpieczenstwo, ze zrobią kolejną, spolka była bardzo mocno zadłuzona, SGW3 okazał sie klapą ale trzeba byc obiektywnym, że jednak społka zrobiła pewien postęp, 2 kolejne częsci Snipera okazały się całkiem niezłe nawet bym zaryzykował stwierdzenie, że są dobre , sprzedają się dobrze, opinie maja bardzo dobre , społka zależna UL radzi sobie również dobrze, chyba nadspodziewanie dobrze, każda kolejna gra nie przynosi wstydu, nie ma takich dramatycznych porazek jak przy SGW3 , ze z dnia na dzien mamy po prostu lawine. Jest ok, gierki zarabiaja na siebie, peaki graczy może nie rewelacyjne ale poprawne, sprzedaż poprawna, co chwilę kolejna gra wchodzą na kolejne platformy . Spółka coraz większe zyski osiąga , zadłuzenie spada, ma całkiem zdrowe podstawy, pewne zagrożenia są ale w porownaniu z tym co było jeszcze 2-3 lata temu poprawa jest bardzo duza a mimo tego każda , dosłownie kazda pozytywna informacja jest tu obśmiewana, krytykowana , dostaje multum minusowych łapek, myśle, że nie bez powodu. Ale mnie to nie dziwi, bo na tym sie zarabia, na tych groszach . Mysle, ze długo jeszcze tak tu bedzie bo konkretów brak odnośnie LotF 2, odnośnie kolejnego Snipera i tej niby nowej gierki, gdy pojawią sie konkrety to moim zdaniem spkojnie 2 zł zostanie przebite.Tak, jest jakiś sypacz , ktoś komu bardzo zlaezy, żeby kirs nie przebił 2 zł ale pytanie czy na podstawie materiałów z LotF2, nowej gry surwiwalowej i kolejnego Snipera czy jednak to nie spowoduje, że te poziomy zostna rozjechane a opowieści dziwnej treści ciga i innych beda bez znaczenia....
Narazie nie mamy żadnych konkretnych info poza raportem napisanym przez mało znaną instytucje na zlecenie spółki...i jakieś lakoniczne infa ....Przy tak ogromnym negatywnym sentymencie te infa nie mają znaczenia....
Ja się nie znam ale takie jest moje zdanie i bede sie go trzymał a opowieści takich cigów to mi latają koło nosa aczkolwiek treż czasami i troll ma racje tylko, ze trole jak to trole hiperbolizują pewne sytuacje, wykorzystują każda okazje, żeby z igły zrobiv widły, podsycają niepewność....a w naszym prawodastwie niestety nie ma odpowiedzianości za kłamstwo w necie .i na tym oni bazują....