Dnia 2024-12-03 o godz. 14:10 ~chuda_ryba napisał(a):
> Niezmiennie dziwię się, że stale są tu osobnicy, którzy uważają, że wyłączne stosowanie AT jak za machnięciem magicznej różdżki odmieni kurs na wzrostowy. Zupełnie przy tym pomijają otoczenie rynkowe, w jakim branża działa oraz wskaźniki makro. Już nie wspominając o dosyć archaicznym modelu biznesowym spółki. Spółka z roku na rok radzi sobie gorzej, co widać po jej wynikach i fundamentach, a kwartałów z zyskiem jest coraz mniej. Kto myśli logicznie, ten wie dokąd kurs zmierza. Akurat Amaral jet bogaty i na bankructwo nie pozwoli, ale skończy się pewnie jakimś wykupieniem pozostałych akcjonariuszy za grosze po uprzednim bardzo długim wymęczeniu. Do taki czasu taki Andy będzie zaklinał rzeczywistość i na koniec pewnie ostatni zejdzie z placu boju... na tarczy i w milczeniu. Mam nadzieję, że przynajmniej nie pociągnie innych naiwnych ze sobą.
Bardzo nie ładnie tak pisać o uczestnikach takich samych forum-owych opinii jakich sami jesteśmy uczestnikami , oczywiście jakiś ukryty cel za tym stoi i tu głupich nie ma jak i niema takich co nie potrafią czytać chcę rozstrzygnąć tą krnąbrną sytuację podaję link do analizy analityków co sądzą o Eurocash i moje zdanie jest takie ,że każdy bierze na siebie odpowiedzialność i ryzykuje własnym majątkiem inwestując :)) nie jest aż tak źle jak mój przedmówca tu wypisuje na glinianych nogach jest wiele firm na polskim rynku a są ogromnie przewartościowane z takich czy z innych powodów :))) tu proszę link pogrzebcie to dogrzebiecie się do opisu sytuacji na tej spólce przez analityków przez duże A ale sami wiecie jak to jest to jest internet a my tylko ludźmi :)
https://simplywall.st/stocks/pl/consumer-retailing/wse-eur/eurocash-shares/valuation