No to może teraz głębsza analiza :
1. Wyniki za kwiecień - mały wzrost rdr, marża bardzo dobra ale pewnie z powodu kursu $ . Jeśli będzie rosła sprzedaż a marża z powodu kursu $ też wzrośnie to zyski będą większe
2. Zwrot subwencji - przykra sytuacja, nie mogę się ustosunkować co do zasadności , jeśli napisali że nie ma wpływu to niech tak pozostanie, na pewno oddanie 1,75mln nie jest dobre ale moze lepiej tyle niż 3,5mln..
3. Wyniki za Ikw - szacowałem sobie ponad 1mln straty przyjmując koszty z poprzednich kwartałów, jest plus, mały ale jest. Zgadzam się że to szału nie robi ale ważny jest wynik roczny a ten spodziewam się min 3mln IIkw i,7-8 mln IIkw i 4 mln IVkw ostrożnie szacując mały wzrost przychodów i mały przyrost marży. Kurs $ nam sprzyja , pod koniec 2023 był podobny wiec marża już tak nie będzie rosła jak w kwietniu. Jeśli wprowadzą nową markę i nowe linie wyżej marżowe równocześnie troszcząc się o koszty to moje szacunki są pesymistyczne a nie optymistyczne...
4. Skup - jak będą skupować to popyt wzrośnie i co więcej wartość własnego pakietu też wzrośnie . 300tys akcji o 10-15zł na koniec IIkw to bedzie 3-5 mln w bilansie lepiej.
5. Ekspansja - w Serbii w końcu planują kolejny lokal, widzę że działaja we Włoszech, Grecji, Słoweni, Słowacji, Chorwacji, Czechach, Węgrzech, Mołdawia, Bułgaria, Ukraina, Litwa i nieszczęsne Niemcy , które wydaje się znowu są na minusie w Ikw skoro jednostkowo mieli 500k zysku a skonsoliwowane 300k zysku .Jak Niemcy zaczną zarabiać to będziemy mogli pochwalić nowy zarząd. Zrozumiał że pchanie się z własnymi salonami do innych krajów nie zawsze jest dochodowe
Podsumowując - powinno być więcej zysku niż rok temu. Rozwój ma być stabilny z nastawieniem na optymalizację istniejących rozwiązań i rozsądne szukanie nowych rynków. Wizja jest i jest realizowana na razie.