Dnia 2021-05-02 o godz. 21:32 ~Kr napisał(a):
> Dnia 2021-04-30 o godz. 12:40 ~TUP napisał(a):
> > No ja się boję, że kupujących bo fund oddał ulicy około 2-3 mln szt. Z czego połowę po 1,0x. Dla niektórych 100% wystarczy, gla innych 50%. Co się będą kopać z koniem. Sprzedadzą i są zarobienia, a mając takiego sprzymierzeńca jak prezes to może zaraz odkupią taniej?
>
> Tup nie wiem czy jak już ktoś z stąd wyjdzie ... z niewielkim zyskiem czy mała stratą nie ważne to nie wiem czy tu wróci...
>
> Ale trzymam za was kciuki i kto wie może się uda tu zarobić więcej może Moritz kiedyś zechce się podzielić z innymi..
Chłopaki... spokojnie...
Przecież o taki dekadencki nastrój właśnie chodzi.
Nawet Moritz nie będzie do końca świata w kulki leciał...
Poza tym sami zobaczcie jak on ładnie pisze:
Szanowni Akcjonariusze,
Mój poprzedni list zawierał szereg ostrzeżeń i przypuszczeń związanych z wpływem pandemii na zachowania społeczeństw – są one wciąż aktualne.
Każdy nas jest jednocześnie wyborcą, konsumentem i inwestorem, zmiany w naszym zachowaniu czynią dotychczasowe reguły gry nieaktualnymi. Jesteśmy tego świadkami i sprawcami na co dzień. Rozmaite prognozy gospodarcze i socjologiczne jak zwykle okazały się jednocześnie nietrafione i prorocze. W większości przepowiadały światowy kryzys, jednocześnie sugerując rewolucyjne i dramatyczne zmiany. Alvi Toffler w Future Shock zapowiadał rozpad społeczny i dezintegrację procesów decyzyjnych, a Raport Klubu Rzymskiego Limits to Growth wyznaczył koniec poprzedniego wieku jako kres cywilizacji.
Jednak w bezprecedensowej sytuacji powszechnego zagrożenia najcenniejsze okazały się podstawowe wartości – więzy społeczne, wygodne mieszkanie w przyjaznej okolicy, bliskość usług, zaopatrzenia i miejsc pracy, widok z okna.
W efekcie nasz projekt dobrego miejsca do mieszkania, Miasteczko Siewierz Jeziorna, cieszy się zainteresowaniem zarówno naszych klientów, czyli deweloperów, jak i przyszłych mieszkańców. W tym roku zostanie oddanych do użytkowania ponad 250 mieszkań i domów, a oczekujemy ponad 700 w ciągu najbliższych lat.
Warto przypomnieć, że Alta to firma inwestycyjna – wyjście z inwestycji i rozpoczęcie kolejnych jest naszym celem. W tym roku przewiduję zakończenie dezinwestycji nieruchomości komercyjnych. Zgodnie ze strategią będę rekomendował i dokładał starań, aby Spółka prowadziła procesy wypłat środków do Akcjonariuszy w przewidzianych formach, w miarę jej możliwości.
Z szacunkiem,
Robert Jacek Moritz Prezes Zarządu ALTA S.A.
Ładnie pisze, prawda? ;-)
comtrader