A to takie trudne poinformować ten niechciany akcjonariat czego dotyczył odpis? Już takie lekceważenie, że musiałeś szukać kilka dni czego on dotyczył i być może Getbecka, tak przypuszcza WP ? Potem może następny odpis RUCH-u ?
Też byś doszukał komunikatu, pmpg będzie pożyczać pieniądze. Komu? Wiesz co stało się z obligacjami.
Wyniki finansowe z drugiego kwartału i całego minionego półrocza firma poda 18 września. Jej akcjonariusze (większościowym jest jej prezes Michał M. Lisiecki) pod koniec czerwca zdecydowali, żeby 4,07 mln zł jednostkowego zysku netto z ub.r. przeznaczyć na kapitał zapasowy i rezerwowy oraz obniżyć kapitał zakładowy ze 103,9 do 72,7 mln zł w celu zmniejszenia strat z wcześniejszych lat.
Niby spółka bardzo rozwojowa a efekty? Ciągle jakiś trup z szafy wypada.
Co ma z tego akcjonariusz?
Nie tak dawno porównywałem pmpg do 4fun media, obie kosztowały 4 zł w tym, że pmpg ma większe zyski.
Wahałem się w co zainwestować, zdecydowałem się na mocno rozwojowe pmpg.
4fun media kosztuje 15 zł a trup zmierza do 1 zł
Oczywiście szybko się mnie nie pozbędziecie, na pewno zbiorę tysiące sztuk na dołku.
Optymizm trochę powrócił ze względu na powrót reklamodawców od polskich gigantów.
Ale jeżeli chodzi o zainteresowanie rynku tą spółką to osiągnęła ona DNO.
Myślę, że potrzeba jeszcze kilka dobrych kwartałów aby coś się na niej ruszyło. Tym bardziej nie ma teraz sentymentu do inwestowania na polskiej giełdzie, getbeck jeszcze będzie tu mocno dawał swe znaki. Będzie dużo umorzeń w TFI. Będą wielkie okazje ale ludzie na dołku nigdy nie kupują.