Szanse na wycofanie są nikłe mi się nawet nie chce już o tym gadać ja powiem jedno mnie z Puław nie wykupią i tyle nawet jakby chcieli ja tu zostanę i koniec , zastanów się - powiedzieli w wywiadzie że nie są zainteresowani no i podstawowe pytanie po co to wycofywać. Podaje dane z prezentacji za 9 mieś : ceny gazu -350 mln zł ceny co2 -50 mln zł ceny węgla kamiennego -50 mln zł ceny energii elektrycznej -24 mln zł dane dla całej grupy azoty akurat dla Puław nie podali osobno a szkoda z prezentacji dowiadujemy się że także na wynik pozytywnie w 3 kw wpłynęły ceny sprzedaży w kwocie 140 mln zł więc powoli ceny ruszają do góry bo cała branża w europie cierpi na ten sam problem ceny gazu - ja osobiście jestem pod wrażeniem Puław bo np. norweska YARA - jeden z największych na świecie koncernów nawozowych po 3 kw są na 0 zysku a Puławy mają 60 mln zł to pokazuje jak konkurencyjne są Puławy a ktoś zwróci uwagę na ACRON że tam wyniki rosną tłumacze dlaczego ACRON produkuje nawozy tańsze niższe jakościowo a teraz ceny zbóż są niskie co nie pozwala rolnikom na wykorzystywanie drogich ale najbardziej wydajnych nawozów więc kombinują z domieszkami a ci biedniejsi walą w ogóle te tańsze i później zboże od zboża 1 m. Jeszcze raz zaznaczę że Puławy dobrze sobie radzą na tak trudnym rynku a temat wycofania uważam za zamknięty i więcej na niego nie odpowiadam bo Puławy nie zostaną wycofane nie widzę potrzeby z doświadczenia wiem że żeby teraz doszło do wycofania to często takie coś ma miejsce gdy zmienia się akcjonariusz podmiotu kontrolującego a w grupie azoty nie ma co liczyć że skarb państwa wyskoczy. A jak ktoś nie wierzy że Wielka YARA jest na 0 z wynikiem to podaje link https://www.msn.com/pl-pl/finanse/notowania-akcji/finanse/fi-174.1.YAR.OSL tylko przejść na kwartalne.