nie czytasz ze zrozumieniem i trochę manipulujesz.
nic nie tłumaczyłem...napisałem że "doszedł" Crime..a w domyśle że inne tematy które są ( też Thief) generują ciągłe kasę. Wiec jest stabilnie, kasa wpływa...i to miałem na myśli. Plus perspektywa dywidendy za rok, wg mnie zdecydowanie wyższej niż obecna nie sadzę zę będzie odpływ.
Cóż, być może nie każdy" kto potrafi myśleć" myśli tak jak ty-;). Dla mnie "optymalizacje podatkowe " to trochę naciągane tłumaczenie w przypadku tej spółki. Nawet jak ktoś ma stratę ( i mam nadziej o inwestorach którzy w spółkę wierzą , długofalowo - choćby pod dywidendę) to czy będzie wywalał jak załadował po niżej 10pln? być może tak ale być może i nie-;)
Zakładasz "skoro będzie można kupić na początku roku dużo taniej?...hmm...a jeśli wyniki Crime zaskoczą bardzo pozytywnie w Q3, pojawi się coś o Huntingu, zaskoczy Profesional Fishing 2....wydarzy się cos pozytywnego...to być może sam powiesz: tanio to już było-;).....więc z tym co pisałeś " o logicznym wywalaniu po nabyciu praw dywidendy " może być różnie-;)
Z drugiej strony jak piszesz może być rożnie i doceniam twoja opinie, ale też spróbuj patrzeć szerzej i chyba nie zaprzeczysz że widzisz pozytywy i perspektywy obecnie. Albo może widzisz to co ja i chcesz więcej dokupić-;)
Dzięki raz jeszcze za twoja opinie , powyżej moja, ale oczywiście to tylko moja subiektywna ocena.