Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  40,46 zł , zmiana od tamtej pory: 48,67%

Re: Dywidenda

Dnia 2022-04-03 o godz. 16:18 ~LESZCZ napisał(a):
> Dwa razy do roku latam na wczasy 14 dni do Egiptu . Lubię Afrykę bo spędziłem tam dwa lata. Dobrze ulokowana kasa pozwala mi realizować ten kaprys w miesiącach marzec i pazdziernik. Mentalnie to ja już jestem emeryt :)))))))))))))))))))))))). Nie ukrywam że mam ochotę dokupić jeszcze akcje GPW SA tak 2k to jedne wczasy bym miał co roku z dywidendy GPW SA :) . Czas się powoli wyciszyć :)

1.Być może Cię zaskoczę, ale ja przez 10 lat (przed pandemią) "zjeździłem wzdłuż i wszerz" ... Polskę !!!
To była naprawdę duża przyjemność, ... być może miejsca pobytowe do codziennych wypadów po okolicy dobrze wybierałem ?

2. Mam długą historię dobrze lokowanej kasy i są to najogólniej rzecz ujmując ... nieruchomości. Na giełdzie jestem ok. 20 lat i dopiero
po licznych wzlotach i upadkach poprzedni rok zakończył się odrobieniem strat (tam gdzie były" i ... "szokującym podatkiem" ... za moją "ciężką, uczciwą, pracę" : ))) ... należał się ten podatek państwu (?) : )

3. Masz ochotę by dokupić GPW SA?, ... a ja mam ochotę sprzedać : ), ... jednak się co do ceny nie dogadamy się. Dzieli nas jak sądzę zbyt duża rozbieżność oczekiwań : )

4. "Mentalny emeryt" to ... niepokojące samookreślenie : ) ... gdy dotyczy takiego średnio-starszego wieku ? : )))
5. Wyciszam się powoli i ja. Szastam teraz "spadkiem moich dzieci" : ) ... rozdaję im, by już teraz pakowali go w swoje nieruchomości.
Sobie zostawię tyle ile trzeba, by spać spokojnie ... "wyciszonym" jak Ty.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GPW 0,59% 60,05 2025-10-30 14:51:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.