Irytacja akcjonariuszy poza (poza jednym) sięga zenitu i być może jest to komuś na rękę. Z drugiej strony to tylko/aż giełda i sami jesteśmy sobie sterem i okrętem oczywiście bazując na prognozach, zapewnieniach i przede wszystkim uczciwości Zarządu.
Co do rozpoczętego wątku w listopadzie po czterech miesiącach mamy na Allegro zmianę z 800-1100aukcji -> +37%. Oczywiście to nie musi być wielka korelacja z ogólnymi przychodami a już tym bardziej z zyskiem ale z drugiej strony nie powinniśmy oczekiwać że przychody spadną.
Nie dalej jak w piątek byłem w Satrurne w łódzkiej Manufakturze i ku mojemu nie ukrywam miłemu zaskoczeniu, na głównej półce ze smartfonami naliczyłem 5xmyPhone a po drugiej stronie z tel prostymi nawet więcej. Czegoś takiego nie widziałem nigdzie a na deser okazało się, że poznikały konkurencyjne b-brandowe słuchawki. Mam nadziej, że to zaczyna oznaczać wykruszanie się konkurencji i coraz większe zaufanie do marki o czym może świadczyć również ostatni komunikat o zaciągniętych pożyczkach pod Playa.
Niestety, działania promujące Grupę na arenie inwestorskiej są praktycznie żadne.
Dla pocieszenia od strony AT mamy to wybicie w górę które powinno przełożyć się na dłuższą zmianę i oby wyniki dały kolejnego kopniaka.