@subwoofer
Widać,że jesteś krótko na MCI. Ja tu ani razu nie narzekałem, że nie zarobiłem. Ot parę "procent" lecz szału nie ma!
Core biznes też sobie świetnie daje radę. Widzisz dlatego, że jestem tu bardzo długo pamiętam co było mówione na webcastach wynikowych. Pewnie, że nikt nikogo na siłę nie trzyma. W tym cały pic! Mam mu oddać akcje po połowie wartości? Chyba ocipiałeś! Oddałem na chwilę papiery MCI jak potrzebowałem na zakup mieszkania jeszcze przed tą falą kosmicznych podwyżek, ale akcji PEM nie sprzedałem tylko poprzez nie jestem na MCI z powrotem.
Weź prześledź sobie co mówił o MCI np Buczek przyjaciel Czechowicza i czemu już nie mówi i czemu go nie ma w akcjonariacie. To żadne wartości chrześcijańskie spółki-worki aktywów a takim wehikułem Limited Partner jest MCI powinny płacić dużo większą dywidendę i płacą, niektóre nawet co kwartał. Jest dyskonto od czasu wydzielenia PEMu i jakaś przyczyna tego jest. Tomek kilka lat temu był pewien, że wynikami przekona rynek, że nic więcej nie musi robi i rynek zapomni,. tak to nie działa. Co widać po składzie akcjonariatu i numeru z PEMem długo mu nie zpomną. Szkoda że Czarek wymiękł tak szybko. W tej chwili już od jakiegoś czasu nawet nie palą głupa, że się nad tym pochylą. Doskonale zdają sobie sprawę z przyczyn dyskonto i z korzyści jakie kupując akcje po połowie wartości można mieć.
Teraz ostatnia sprawa.... Prezes spółki publicznej powinien dbać o wartość dla akcjonariuszy, o dobre imię spółki tymczasem doszło na webcaście do tego ze prosił o nieprzychylne artykułu nt MCI bo chcą zrobić BB. Pogadamy za kilka lat jak tu jeszcze będzie odarci z resztek nadziei Ilu tu takich optymistów się przewaliło odkąd MCI wyszło z Mall.Cz... Hehe