Dnia 2022-05-06 o godz. 19:26 bialoczerwony1972 napisał(a):
> Wiesz co? Każdy ma swoje oczekiwania. Skoro ty się cieszysz z tych ochłapów to twoja sprawa! Ja niestety inwestując tu miałem inne oczekiwania. Teraz czekam na exit z IAI i inne exity po drodze i przyjdzie mój czas na opuszczenie pokładu już na stałe.
Tak się zastanawiam nad tym co piszesz i nie wiem jakie są parametry twojej inwestycji i twoje oczekiwania ale jeśli zakładając, że udało ci się kupić akcje 10 lat temu po 4-5PLN i biorąc pod uwagę obecną wycenę, ostatnią dywidendową łaskawość "kapitana wehikułu", kilkuletnią deflację, akcje PEM na których zarobiłes około 100% w dosyć krótkim czasie, to szacuję (liczył nie będę), że suma sumarum jesteś na przyzwoitym plusie, więc mimo wszystko chyba nie masz powodów aby narzekać. Jeśli obecne dywidendowe ochłapy utrzymają się w najbliższych latach to za ich kilka twoja inwestycja będzie spłacona. Myślę, że nie jeden tak by chciał, tymbardziej biorąc pod uwagę, że mogłeś te pieniądze zainwestować alternatywnie i najzwyczajniej stracić, co - wierz albo i nie - wielu inwestującym się przydarza ;)
A życzenia, że MCI mogłoby być gwiazdą, gdyby wartości chrześcijańskie były bliższe sercu Czechowicza i po ludzku traktował akcjonariuszy, wypłacał przyzwoitą dywidendę etc., etc., to już inna sprawa...