Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: dwa infa

Niczego nikt nie będzie popełniał.
Ale sprawa jest taka, za miesiąc powinien ze spółki wyjść bardzo dobry sygnał, tak sądzę,
paru rzeczy mi tu jeszcze brakuje, ale myśląc na zdrowy rozum.
Dobra jeżeli cenę akcji dusimy, a kupowaliśmy po 1 zł czy 1,1 czy 1,2 to jaki jest w tym interes. Mógłbym zrozumieć prywatnego inwestora że chce sobie zrobić jakąś stratę, ale to się robi z reguły na dużych spółkach typu Boryszew i końcem grudnia. Więc to chyba nie to zważywszy że Liczącym się akcjonariuszem jest Rubicon a to jak wiemy Fundusz a jeszcze nie widziałem funduszu który lubi przedstawiać swoim klientom straty.
Więc co zostaje.
A) Albo coś nie poszło jak trzeba, i włodarze firmy razem z nami po prostu się przejechali na spółce.
B) Albo to rzeczywiście jakieś chamskie zagranie pod wyłudzenie akcji dla jakiegoś dużego inwestora może Strategicznego.

Bo co innego.

Ja nie sprzedaję, jestem longiem jak nieraz pisałem i raczej cały czas myślę o zwiększeniu swojego zaangażowania w spółkę, ale bez przesady też nie lubię czerwonych minusów na moim koncie.

Jakby ktoś widział inne rozwiązanie kwestii piszcie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MIRACULUM -0,35% 0,57 2026-06-18 10:17:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.