Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  19,40 zł , zmiana od tamtej pory: 76,80%

Re: Duży klient z USA do końca roku?

Dnia 2024-12-01 o godz. 22:35 ~cezgol napisał(a):
> > Sand czytałeś, czy jak zawsze wybiórczo, komentując zgodnie z własnymi celami?

oczywiście że czytałem cały raport, poza tym jak miałbym czytać go wybiórczo? Zeby coś z niego wybrać trzeba przeczytać całość żeby coś wybrać.
Ale wiesz, to że ja go czytałem jako całość nie ma żadnego znaczenia, bo znaczenie ma jak go przeczyta rynek.
Dla mnie raport jest odzwierciedleniem tego, co piszę do znudzenia od ponad roku - a w 2023 twierdziłem, że moim zdaniem nic tu się nie będzie działo przez koncówkę 2023 oraz cały 2024. W odpowiedzi otrzymywałem że mityczny VCAST rozwali bank.
Pewnie pamiętasz, jakie tu odchodziły teksty. Poziom "25" miało być twierdzą nie do zdobycia można by rzec :)

We wrześniu 2023 jedni wieszczyli 100zł na 100% do końca 2023, inni min 50 do końca 2024. A ja twierdziłem, że rynek teraz nie bedzie grał pod obietnice, tylko pod monetyzację.
Kto miał rację możemy porównać dziś, bo rynek to zweryfikował.
Oczywiście nigdy nie twierdziłęm że spółka nie ma potencjału, ale rynek chce konkretów, a na kreskach było to widać już w okolicach 38-35 zł, potem na poziomach 25. Jaki był na to odzew to doskonale wiesz.

Na dsco opisałem swoje podejście do tematu MDG po ostatnim raporcie, więc wiesz jakie jest moje zdanie i jaką obrałem strategię.
Na razie jestem mega zadowolony z tej spółki - szczególnie za 2023 i za 2024 rok - wbrew pozorom jest bardzo przewidywalna.

pozdrawiam i życzę udanych inwestycji.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MEDICALG -0,78% 31,85 2026-02-09 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.