Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  21,00 zł , zmiana od tamtej pory: -50,71%

Re: Drzwi się otwierają....

białoczerwony
szykuje się na nam nowy akcjonariat, od razu taki fundamentalny i wyedukowany?
hehe, jak kilka lat poświęciłem i to łącznie z z osobistym zaangażowaniem aby poznać model funkcjonowania platige
łamię się, czy forumowiczowi huehue coś odpisać?
ale ok, zakładam, że hue akcji nie ma, może je kupić
czy, mam go do tego przekonać?
nie chcę, nie sam się przekona
a patrzenie spekulacyjne: rośnie to jest ok i wskoczę to nie łaska?
od razu taka garść mądrych pytań?
jestem pod wrażeniem więc odpiszę, nie mam patentu na jedyne słuszne wnioski, ale mogę pokazać słaby punkt w rozumowaniu takiego kogoś jak hue x 2
do rzeczy:
''Czyli w 2019 zaksięgowano zyski z sumy efekty specjalne + praca producencka za oba sezony?''
>>>>>zyski za drugi sezon księgowane będą w tym roku, mogą zahaczyć o przyszły
''Obawiam się jednak, że postprodukcja reklamy to jednak inny pieniądz niż fabrykacja animacji.
>>>> nie obawiaj się o reklamę bo można ja emitować w sieci i w tv, a klientami pli są ci najwięksi, którzy zawsze emitowali reklamy w tv np pko bp, browary czy też media markt i biedronka...
'' W szczególności, że PLI zwolniła kilkadziesiąt osób odpowiedzialnych za produkcję animacji Apex, pozostawiając dział kompozycji reklamy. Nieprzemyślana decyzja czy specjaliści od krótkich form animacji jednak są niepotrzebni?''
>>>>> widzisz tu się mylisz i to bardzo, bo platige ma bardzo sprytny model funkcjonowania i nieprawdą jest, że ludzi zwalnia, a raczej ich alokuje, jak powiedział w artykule prezes
wszystkie decyzje w pli są przemyślane, odkąd prezesem jest pan żbikowski
struktura wygląda tak,że mają świetnie zdywersyfikowane przychody z kilku gałęzi biznesowych
dzięki zaś restrukturyzacji udało się wziąć pod kontrolę koszty stałe do których zalicza się własnie etaty i tych jest w pli od kilka lat ok 50
to stali pracownicy, mało tego spółka tworzy kolejne i szuka sporo osób, wystarczy spojrzeć:
https://www.platige.com/pl/careers/
ale,
ok 200 osób to stali współpracownicy, przeważnie samo zatrudnieni, albo firmy i te należą do tzw usług obcych, to koszty zmienne i te
zależą od projektów: im więcej tym wyższy wzrost tego segmentu
taki jakby outsourcing
>>>>>co do pełnienia przez baginsa i sawko stanowisk producenta kreatywnego to raczej ich praca jest w tych 8%, ale nie ma co dzielić włosa na czworo, bo tyle platige zarobi ile podali
NA KONIEC: huehue, znam takich jak ty, co wynajdują argumenty za tym aby nie kupić akcji, a jak już kupić to bez ryzyka...niejako zagrać w otwarte karty tylko, że ta gra w otwarte karty jest już bardzo, ale to bardzo droga: patrz np cdr, tutaj coś za coś, jest tanio, a może sny i marzenia się spełnią i...? ale, zawsze ryzyka jest, choć przyznam po zastanowieniu, że chyba dużo mniejsze niż kupować dziś wspomniany cdr po 350 zł!!!
ps> pewien mój kumpel piszący czasem na forum, choć bardzo rzadko, uważa i zawsze mi powtarza - nie ma lepszej spółki na giedzie niż platige, to jak ja jestem skromnym fanem spółki, kim kurde jest on?!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PLATIGE 1,97% 10,35 2025-11-28 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.