Eh, da się w tym wyczytać groźbę kolejnych emisji i to niby ma być "najbardziej optymistyczny komunikat od pojawienia się Biztech na giełdzie", serio??
"Kapitał docelowy § 6. 1. Zarząd jest uprawniony do podwyższania kapitału zakładowego Spółki przez emisję nowych akcji o łącznej wartości nominalnej nie większej niż 1 312 500,00 zł (jeden milion trzysta dwanaście tysięcy pięćset złotych), w drodze jednego lub kilku kolejnych podwyższeń kapitału zakładowego w granicach określonych powyżej (kapitał docelowy). 2. Upoważnienie Zarządu do podwyższania kapitału zakładowego oraz do emitowania nowych akcji w ramach kapitału docelowego obowiązuje do dnia 1 września 2019 r."
Jak dla mnie to jakaś katastrofa. Co prawda można było się obawiać kolejnych emisji, ale teraz mamy oficjalne potwierdzenie tej groźby. Zastanawiam się czy jeszcze jest sens czekać na odrobienie strat (tracę tu prawie 50% na ten moment). Chciałem poczekać, jednak po tym komunikacie mam poważne wątpliwości czy nie lepiej uciekać nim potencjalne kolejne emisje pogrążą kurs na absurdalnie niski poziom niszcząc to co jeszcze zostało z oszczędności niefortunnie zainwestowanych w Biztecha... :\