Po co kupowałem? Żeby zyskać! A po co inni kupują akcję? Natomiast od sierpnia 2020 - od blokady super dla banku transakcji podnoszącą kapitał własny o 300 mln zł i działania na szkodę banku przez BFG wiedziałem, że zabezpieczeniem zakupu będzie odszkodowanie. Późniejsze decyzje KNF i BFG łącznie z finalnym przejęciem tylko mi pomogły w tym. Natomiast tak jak pisałem - nigdy bym się nie spodziewał, że akurat w grudniu - kiedy było widać, że sytuacja kapitałowa banku się znaczenie polepsza, BFG akceptuje wreszcie część planu naprawy, szykuje się super zysk 20 mln zł za IV kw 2020 i emisja na 200 mln zł - że BFG zdecyduje się ( niezgodnie z ustawą BFG o łącznym spełnieniu trzech przesłanek ) na przymusową restrukturyzację. I teraz pytanie czy ( mam nadzieję ) niezależni sędziowie WSA i NSA będą mieć wystarczająco odwagi, żebym nie musiał szukać sprawiedliwości w sądach UE. Tak jak pisałem - będę walczył do końca, choćbym nawet nie miał najmniejszych szans na sprawiedliwość i odszkodowanie - powiedzmy, że dla zasady.