Mam zdanie dokładnie takie samo :) Generalnie jak chcesz inwestować w oparciu o fakty i wiedzę to odradzam New Connect. Chyba, że lubisz hazard, ale wtedy równie dobrze możesz pójść do kasyna. Ja miałem jedną spółkę z New Conect i wyjście z niej zajęło mi prawie dwa lata, choć prezes byl raczej uczciwy, miał za to pecha do ludzi i wolał oddawać się grze w golfa zamiast trzymac rękę na pulsie. A mam wrazenie ze to i tak calkiem niezle jak na New Connect, wieksozsc spolek sluzy jedynie do wyciagania kapitału od ludzi
A wracajac do Goveny, podobnie uważam, że to walek grubymi nicmi szyty, a juz ta akcja ze skanem maila od chinczyków pokazuje poziom determinacji. Dla mnie to zdecydowanie fałszywka, ten mail i ta strona firmy chińskiej też wygląda bardzo podejrzanie i malo profesjonalnie. Nie wierzę w te rewelacje i byc moze to bylo szyte grubymi nicmi od samego poczatku.
Buchajski to człowiek, który rozdaje karty na WIkanie, Sanwilu paru innych spółkach, (od kilku lat poprzez Agio Funds FIZ), który do kwietnia mial znaczący pakiet takze Goveny. W kwietniu wyszli i kurs zjechał w 3 dni o 80%. A ten Kulczyk to tez niezła historia, ciekawe czy to jego prawdziwe nazwisko czy specjalnie sobie zmienił by przyciagac zainteresowanie