Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Do ASP'a polecam scewed triangle

:) ciekawa kocepcja. Cokolwiek tam gość narysował, to przyznam, że mnie też brakuje wyraźniejszego pociągnięcia do góry przed ustaleniem solidnego dna. Więc nie przeczę, że cały czas możliwy jest ruch do góry. To widać też na fw20.
Ale kapitulacji na DJ mimo wszystko nie widziałem, bo największy wolumen pojawiał się w dniach wzrostu. Więc po ewentualnym ruchu do góry (u nas C w ABC) w USA może być zwrot i poprawienie dna.
Pasowałoby to do sytuacji na świecie - G20, obietnice, czas na dokończenie fali czwartej do góry. Potem zwrot, dezorientacja, panika, kapitulacja, dno. Trzeba pamiętać, że jak rzadko kiedy, w falach C bessy, które ustalają dno, cena idzie zgodnie z informacjami. Dobre info - strzał do góry. Złe info - mocniejszy strzał w dół. Kapitulacja jest oderwaniem od informacji - przekonaniem, że każde następne dobre info da tylko chwilowe odbicie, że nic już rynkowi nie pomoże.

Wyżej też wspominałem, że to piątkowe nowe dno na SP i Nasdaq może być falą B w czwartej. B jest tu trójką, a takie trójki (B) wybijające dno są zwykle znoszone w całości odwrotnym ruchem.

PS Na jego fotce ten rzadki trójkąt w pozycji fali czwartej mnie osobiście nie przekonuje.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
RUCH 0,00% 10,60 2010-10-19 16:06:13
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.