Forum Giełda +Dodaj wątek

Czy Grunwald (1410) zostanie zdobyty?

Tworzę nowy wątek, bo tam zrobiło się ciasno.
DJ rysuje drugą czerwoną świecę. W mojej prognozie narysowałem tę spadkową falę do poziomu 50 fibo, ale DJ dotarł do 61,8. To typowy zakres dla fali drugiej 50-60 proc. zniesienia. W tej chwili wygląda na klasyczną falę drugą, która skorygowała pięć fal wzrostowych i zatrzymała się na środku zielonej świecy fali trzeciej. Na razie. Zejście poniżej będzie groźne, bo może obudzić panikę i przyśpieszyć spadki. Byłoby dla wszystkich zdrowiej, gdyby zakończył dziś w okolicach 8900. A zostało tylko 40 minut.

Jutro na w20 możemy się otworzyć w okolicach 1750 (piąta fala w fali A zygzaka ABC), potem próbować się podnieść (na fali B), by następnie polecieć drugą piątką (falą C) w dół. Fale powinny utworzyć zygzak 5-3-5. Mogą naruszyć lukę, a nawet ją zamknąć. Dno luki jest w okolicach 61,6 fibo. Jeżeli powtórzymy ruch z DJ, to zamknięcie luki wydaje się możliwe. Gdyby zarysował się taki zygzak, a potem wykres naruszył dno fali A (jeszcze się nie skończyła), to zdobywanie Grunwaldu (atak na poziom 1410) może się odwlec.

PS. Ten wątek służy przede wszystkim do nauki i wymiany poglądów na temat AT ze wskazaniem na fale Elliotta i poziomy Fibonacciego. Inne metody AT mile widziane.
Bardzo proszę nie obrażać uczestników.
Jako autor wątku nie uważam siebie za guru. Jak każdy, jestem omylny, ale mam prawo prezentować własne zdanie i zachęcam do tego innych.
Miłej nauki.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
RUCH 0,00% 10,60 2010-10-19 16:06:13
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.