Czemu uważasz że dywidenda nie służy spółce. Przecież wypłaca go od zysku netto. Jakbym był złośliwy to bym myślał że te pieniądze to oni sobie wypłacają w "kominowych" premiach. Zgoda co do odcięcia, ale jeśli spółka jest dynamiczna, działa na rynku i to jakoś widać to nie ma problemów z odrobieniem nawet w parę dni, przykładowo Dębica czy Tepsa. Ja tam Adamie lubię wyszukiwać właśnie niedowartościowane spółki :) z tego cała frajda na giełdzie, chyba że ktoś lubi ostrą jazdę, to petrol na daytrade ;) ostatnio ładnie poczyniał sobie BVD (Sobieski) czy jak ktoś miał nosa i pilnował nowinek z rynku gier komputerowych to Optimus. Ale, nie sztuka mówić po fakcie, nic tylko trzymać rękę na pulsie i się rozglądać. Ja też trzymam nieco Berlinga od debiutu, choć zdecydowanie mniej niż Ty. Lekko licząc na zwykłej lokacie miałbyś już te1.5k zł więcej, czyż nie. Nie zamierzam tu nikogo krytykować czy namawiać w żadną stronę, marudzę publicznie, bo też z AF widziałem tą spółkę wysoko, a tu niespodzianka :) Chyba nawet swego czasu szorowała w okolicach 5.8 ale głowy nie dam.