Dlatego ostatnio częściej patrzę na C/ZO niż C/Z, bo to lepiej pokazuje, jak firma zarabia na podstawowej działalności operacyjnej.
C/Z nie se*xy?
Pokazuje, ze potrzeba Ci tylko pół wieku aby inwestycja się zwróciła.
Coś Ci tu nie pasuje? Gdzieś Ci się spieszy ? - :)
pomimo prawie miliardowego backlog-u tylko na ten rok, lub nie reaguje na setki milionów nowych kontraktów
A niby czym jest wycena przy takim wskaźniku ? Oczekiwania są małe ???
Są jeszcze kwintyliony i Twoje coroczne prognozy, które antycypowały wzrost kursu o kilkaset procent przy zyskach niższych nawet do 80% (2014 vs 2016)
Kukuryku ...
@leks, w zasadzie ja od dawna jestem tu uważany za analfabetę ekonomicznego,
Analfabetą to jestem ja, a Ty piszesz tu encyklopedie gargantuicznych andronów.
A dlaczego od dawna kurs jest trzymany w parterze.
Na czym polega permanentne trzymanie kursu i jak je rozpoznac bo ja nie wiem i chciałbym się dowiedzieć ?
Do tego służy forum !
Wywód logiczny dla szerokiej publiczności, a nie do Ciebie bo logika, to słowo którym gardzisz ::
>>> Gdy ktoś wie jak i kiedy odbywa się trzymanie, nie może nie wiedzieć kiedy ma miejsce sytuacja odwrotna.
Gdy wiadomo te dwie rzeczy, to zostanie bardzo bogatym człowiekiem jest kwestia co najwyżej miesięcy.
Jak nie na jednej spółce, to na drugiej.
Tylko, że milionerzy mają ciekawsze rzeczy do roboty, niż pisanie farmazonów na forach, wiec na logikę - coś tu nie gra.
ps. podeślij chociaż screena z arkusza z pełnymi notowaniami w czasie rzeczywistym i "ich" zagrywkami + komentarz ... ja nie mam nawet tego ...