Niestety, moim zdaniem ( chodzi o cały rynek) fala A się jeszcze nie skończyła.
Obecnie możemy mieć jej czwartą podfalę korekcyjną, a co za tym idzie czekałby nas powrót do tredu spadkowego już niebawem. Obecnie to gdybanie, bo trzeba patrzeć co powie nam sam rynek, ale w takim wypadku testowalibyśmy ostatnie dołki z lutego.
Martwi mnie również zachowanie poszczególnych spółek. Tak naprawdę to niewiele urosło znacznie, dużo urosło tylko troszeczkę a są takie, które prawie nie zareagowały na
to co sie dzieje z innymi. Chcę przez to powiedzieć, że rynek jest nadal słaby jako całość
i to potwierdza moją teorię korekty w fali czwartej. Aby nieco przybliżyć sprawę napiszę jeszcze tak:
Cały obecny spadek można podzielić na a b c. jako fala A. Jesteśmy obecnie w jej fali c w czwartej podfali. Druga podfala była marnym i słabym zygzakiem, dlatego obecna jest korekta płaską, ale moim zdaniem to ciągle BESSA (patrząc oczywiście długoterminowo). Do dalszych wzrostów może mnie przekonać ukształtowanie się formacji głowy i ramion na Wigach. Jesteśmy tam blisko mocnych oporów i jest to jednocześnie test rynku i jego siły w nadchodzących tygodniach.
Dziękuję za życzenia, pomału wracam do formy.
Chodzik Księżycowy