Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: czy to pora na zakupy?

Widzę, że chyba wszyscy jesteśmy tu trochę skołowani. Ja z pewnością nie sprzedam mojego połówkowego pakietu (inna sprawa, że mogę sobie na to pozwolić - wciąż księgowo jestem na nim sporo do przodu), jednak nie potrafię tak zwyczajnie wrzucić Reinholda do szufladki "mam, zapominam i trzymam". Próbuję dopatrzeć się jakiegoś sensu w przebiegu niektórych sesji. Kolega Gdyniak próbował to robić wcześniej, te sugestie były interesujące. Absolutnie nie chcę twierdzić, że czegoś się dopatrzyłem, ale jednak ciągle mam wrażenie, że przebieg wielu sesji jest sterowany w bardzo specyficzny sposób. Z jednej strony aż korci żeby dokupić, a z drugiej zlecenia ustawiane są w sposób sugerujący możliwość dalszego zjazdu. A jeszcze z trzeciej drugiej strony :D wygląda to na zjazd bardzo kontrolowany, bez zbierania. Czyżby ktoś wygarnął już interesującą go ilość i w tej chwili nie jest zainteresowany trzymaniem poziomu? Dlaczego? Poza zwiększaniem udziału, w moim przekonaniu w takich sytuacjach może jeszcze wchodzić w grę zabawa psychologiczna z wytworzeniem sesji o bardzo wysokich wybiciach procentowych. To może się w sumie opłacać skupującemu bardziej niż zbieranie z niskich poziomów. Kilka takich przypadków już przerobiłem. Czy mogę mieć rację? Przepraszam za ogólnikowość, ale mam nadzieję, że to, co piszę będzie w miarę zrozumiałe...

Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
REINHOLD -14,49% 0,06 2025-10-08 11:39:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.