Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,43 zł , zmiana od tamtej pory: -99,30%

Re: Czy Qumak wróci do elity?

W nawiązaniu do mojego wpisu, bo chyba przyszedł już czas skoro taki tu ruch się robi. Akcji w obrocie jest i przez najbliższe miesiące będzie tylko 10 mln. 250mln wartości księgowej Euvic dzielone przez 10 mln akcji daje 25pln za akcje a to dopiero w przybliżeniu wartość księgowa spółki. I nie jest w tym momencie ważne ze docelowo będzie akcji około 300 mln bo na razie w obrocie będziemy miec 10 mln. Wydaje mi się, że kurs poleci do wartości księgowej, nawet jak to nie jest do końca racjonalne to taki zakładam scenariusz. Resztę dopowiedzcie sobie sami. Co się stanie gdy akcje z emisji L, M, N wejdą na giełdę? To zależy jak się dogadają fundusze bo wszystkie te akcje w ich rękach oraz w rękach Euvic (zakładając ze jutro przyklepane zostanie odwrotne przejęcie). Zrobią co będą chcieli, większość z obecnych 10 mln akcji oraz całe 30 mln o które już mamy zwiększony kapitał zakładowy z poprzedniej emisji jest w rękach funduszy. Nikogo nie namawiam na zakup akcji, sam mam tyle ile udało mi się odłożyć i kupić od Sierpnia 2017. Co z tego że wycena giełdowa w stosunku do wartości księgowej może wynosić 10 albo 12 jeśli kurs podąży przy wolumenie 10 mln akcji do wartości księgowej czyli jakieś 25 pln a następnie zostaną wprowadzone pozostałe akcje na giełdę? Mało jest takich spółek które maja C/WK równe kilkanaście, cała branża gier tak ma. Może Euvic tez wejdzie w gry? Jakiś „łeb jak sklep” to dobrze zaplanował, Qumak(albo po rebrandingu Euvic) będzie moim zdaniem spolką roku, jeśli dobrze wyczuwam intencje. Jestem z IT i chciałbym u Pana pracować Panie Wojciechu Wolny. Imponuje mi ta strategia jeśli dobrze ją zrozumiałem. Imponuje mi Pan jako przedsiębiorca. Mam nadzieje ze indywidualny inwestor się nie zawiedzie na Euvic bo na Qumaku może czuć się zawiedziony, choć Ci co przetrwali trudne czasy i obniżyli średnią jeszcze będą na plus. Powodzenia!!!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
QUMAK 0,00% 0,01 2019-08-21 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.