Ja o samą spółkę się nie martwię, bo radzą sobie coraz lepiej. Produkty mają super.
Tylko na giełdzie tak sobie to się odbija i długoterminowe trzymanie to w nadziei, że to się zmieni w przyszłości. Najgorsze jest chyba to, od czego OP tutaj zaczął. Bo czasami brakuje zleceń kupna. Czasami też sprzedaży i był wcześniej wątek o 500 akcjach które podbiły kurs. Tylko to jest takie podbicie, gdzie nie jest czasami poparte popytem albo jak jest to jest na tyle mały, że potem jedna, dwie osoby mogą cały zaspokoić i zjechać z ceną w dół.
Więc pozostaje tylko liczenie na to, że to pójdzie w górę i może jak gdzieś na wyższych poziomach osiądzie to rozgrywki będą tam, albo że będzie powoli szło.
Teraz cena jest fajna do zakupu, ale ja np. nie mogę sobie pozwolić na zakup teraz, bo mam grube wydatki zaplanowane (nie mam też jak sprzedaż części Esotiqa, bo i aż tyle kupna nie ma). No i też, do ilu można kupować. Akcje tutaj do długi termin, a to jest praktycznie zamrożenie kasy. I całego portfela wolałbym nie mieć tak usadowionego.