Autor: ~GO [89.64.94.*]2025-08-26 12:32
Te " napożyczone" akcje to te same których short już nie ma bo sprzedał zajmując pozycje krótkie...więc wysławiaj się Jacku rzetelnie i sensownie.....i uczciwie w swej logice - jeśli ją posiadasz....
Obecnie short dla utrzymania kursu w ryzach prawie codziennie wachluje najpierw odkupem 500 tys szt akcji a następnie ponownie pożyczka 500 tys szt i sypanie w rynek...ale pozycji póki co nie zwiększa....może już i jak na jego możliwości ma za dużą pozycję...
Mocny jednakże jest i nie ma dwóch zdań na ten temat....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
I dane z dziś .....tak jak powyżej napisałem short zszedł z pozycji krótkiej o 540 tys akcji....w dwie sesje - może stąd ten skup o którym pisałem że jest widoczny....nie pierwszy raz zresztą....
Nie ma się co ekscytować bo jak napisałem jakiś czas temu musiałby zamknąć poz.o np.kilka mln szt aby można było mówić o rejteradzie shorta ale za każdym razem jest jakaś nadzieja że jest to początek tego zjawiska......
Teraz zobaczymy czy po raz kolejny odkupował akcje w celu powstrzymywania wzrostu kursu ( wtedy powiększy pozycję krótką tak jak w ostatnich tygodniach ) i sypnie akcjami które ostatnio odkupił - a jak było widać pakietem 460 - 800 tys akcji był w stanie powstrzymać wzrost kursu dzięki skupowi akcji przez Pepco.......czy też może będzie pomału opuszczał pokład....
Nie jest to takie oczywiste ponieważ zbliża się wrzesień a tam oprócz ważnych wyników po oddzieleniu Poundlandu na co wszyscy czekają.....mamy również...."wiedźmy" - dopiero tutaj możemy spodziewać się jakiegoś rozstrzygnięcia - bawią się dalej w shortowanie czy odkupują większy pakiet i odpuszczają.....tego na razie się nie dowiemy.....wyniki grupy Pepco mogą zdecydować.