Wchodzę sobie na inforail i czytam, że pismacy portalu się pomylili. Stwierdzili 12.02., że Newag startował w przetargu na naprawę wagonów dla IC w części zadań. Na forum pod tekstem jedynie @q napisał prawdę, że Newag w tym przetargu nie startował. Pismacy z portalu pojechali ostro po Newagu i zasugerowali przy każdej jego rzekomej ofercie, że ten jest firmą wyjątkowo drogą. Padło tam stwierdzenie, że oferta firmy "
przekroczyła, i to znacznie, budżet zaplanowany na wykonanie prac". Padają przy tym, a jakże, kosmiczne cyfry. Minęło kilka dni redachtorzyna sponsorowany zamieszcza 17.02. sprostowanie, w którym zaznacza, że opierał swą wiedzę na danych z PKP IC. Cwaniaczek robi coś jeszcze bardziej dziwnego. Modyfikuje tekst pierwotny. Niestety gamon zapomina, że ślad jego działań zostaje, a każdy może sobie przeczytać kiedy to nastąpiło "zmodyfikowano: 2016-02-17 15:57:45
Czytaj więcej:
link"
Podobnych sytuacji podawania nieprawdziwych i manipulowanych informacji na tymże portalu znalazłem więcej. Prawie zawsze ofiarą jest Newag. Niestety po słynnej sprawie jakiegoś tam Leo opisywanej w zmanipulowany sposób i wielokrotnej próbie wykazywania tego na forum portalu infokuleja moje posty, pomimo dopełnienia postanowień regulaminu były usuwane. Zdarzyło się moderatorom nawet raz zauważyć, że ze względu na oszczerstwa przez nich publikowane mogą mieć kłopoty. Geniusze pióra wpadli na pomysł i szybko usunęli cały artykuł wraz ze wszystkimi postami. Niestety odwołania do wykasowanego artykułu pozostały pod innymi. Od tamtej pory portal zablokował mi całkowicie możliwość zamieszczania swych postów, z czego jestem dumny. Moje wykazanie ich kłamstw, manipulacji zabolało sponsorowanych pismakow tego portalu.
Przykładów na czarny PR w tym portalu możnaby cytować więcej, dlatego proszę bezrefleksyjnie nie kopiować i nie wklejać tych "sensacji" z InfoRaila. Nie są dziełem przypadku publikowane przez nich wypociny.