Dnia 2023-06-30 o godz. 13:24 ~Fan napisał(a):
> Kr, być może, ale mam wrażenie, że PKP ma w pewnej części ciała to czy ktoś się zgłosi, czy nie, czy zdążą czy nie etc.
> Mają jakiś założony budżet (co z tego, że nierealny i nieodpowiadający sytuacji na rynku) i tyle.
>
> Jedyne co mnie w sumie zastanawia to postawa Compremum i sam fakt, że zakomunikowali to w espi. Z tego co pamiętam wcześniej to nie miało miejsca, w szczególności jeśli ich oferta była ponad budżet. Widzę więc tu dwie opcje:
> 1) albo chcą poprawić wizerunek i pokazać rynkowi, że coś tam się dzieje w tym sektorze kolejowym w CPR i że gdzieś "wygrywają" z innymi konkurentami na tym polu;
> 2) albo być może faktycznie w CPR sami zauważają, że jest cień szansy na uzyskanie tego zamówienia (może już np. prowadzili rozmowy z PKP na ten temat i coś tam więcej wiedzą).
Ciekawe zobaczymy co zrobi PKP wydaje mi się ze przed wyborami może być nacisk by pokazać jak to doskonale nam się żyje bez unijnych pieniędzy i że gospodarka jednak dobrze funkcjonuje pomimo kłód pod nogi rzucanych nam przez Brukselę.
Fajnie by było gdyby PKP brało pkt 2) pod uwagę :))