Zawsze mówiłem, że Rabatowy to jest nieocenione źródło informacji faktograficznych!
Runa? czytać potrafisz ?
Napisałem:
"Bać-Pol deklarował, że nie interesuje go przejęcie firmy - go interesują same hale."
A teraz powolutku. Bać-Pola nigdy nie interesowało przejęcie Rabatu, natomiast zakup hali wysokiego składu może i owszem. Jestem więcej niż pewny: jest bardzo zainteresowany.
Pisałem o Kościerzynie - traktowałem ją jako: lepsza szalupa od transatlantyka . Teraz stoi piękny okręt - "Ha - le Rabatu"
"Hal-e Ra-batu" - to brzmi prawie jak jakiś epos indyjski....
Do rzeczy, "Hale Rabatu" zostaną przejęte przez Bać-Pol. Z " Hal - ami Ra - abatu" również i pracownicy. Na razie nie jest źle, chłopaki i dziewczęta z "Hal Rabatu". Oczywiście nowa "miotła" będzie wymiatać. Sam tego Rabatoywy mogłeś pewnie kiedyś doświadczyć.
Hal-e Raba -tu przetrwają, a wraz z nimi pracownicy. Kupi, czy was jeśli nie Bać- Pol to ktoś inny. Nie spodziewam się zobaczyć pajęczyny w oknach. O to spoko. A skoro będą Ha-le kupine to i pracownicy.
Keine Angst - mówi depresyjny Zenek
Teraz teraz trzymam kciuki, aby "Hale Rabatu" znalazły się czym prędzej u Bać-Pola.