Dnia 2025-07-18 o godz. 13:40 ~szkapa1980 napisał(a):
> COsik cichutko dzisiaj na forum Pepco..... rakieta ... a tu ..... bida z nędzą ... cisza....
Wg mnie wytłumaczenie jest takie, że trolle i wizjonerzy spadków siedzą cicho, zagryzają paznokcie i zadają sobie pytanie po co robiliśmy z siebie takie pośmiewisko.
Do tego przybywa odleszczonej ulicy, która tylko się modliła żeby wróciło na 21-22 zł żeby wyjść i zapomnieć. Ta ulica jeszcze będzie wychodzić w przedziale 22-26 zł.
Później zacznie się prawdziwy ruch, kiedy nie będzie miał już nikt nic do sypania (pamiętaj, że long który dzisiaj wchodzi nie wchodzi po to żeby zarobić 10%). Kiedy wyjdzie GO, Cebulion będziemy przed hiperbolą w górę;) Mam nadzieję, że ja to jeszcze przetrzymam...
Upsidu jest tu cały czas dużo: wyjdzie zmęczony akcjonariat (duży i mały), zaczną się pojawiać wysokie reko, rynek zacznie grać melodię: to przecież taka świetna spółka i to było jasne, że wzrośnie (jak teraz jest grana na Orlenie itp.), może się zainteresuje jakiś branżowy, będą kolejne skupy, dywidendy, coraz lepsze wyniki (one muszą być bo będzie więcej sklepów, BTW, moim zdaniem lfle są przereklamowane bo przy wzroście liczby sklepów przychody muszą rosnąć, ale LFLe też będą rosnąć bo jest inflacja a konsument się bogaci), jest też potencjalna rotacja z sektora finansowego, obniżki stóp % , zakończenie wojny (w tym ekspansja Pepco na Ukrainę), itd, itp.