Oczywiscie masz racje bo zysk netto zawiera juz odliczone koszty finansowe,ja pisze kwote z. n a. w glowie operuje zyskiem operacyjnym.To teraz zobaczmy jaki bylby ten zysk netto gdyby nie odsetki dolozmy 10 baniek do tych 15 co daje nam minimalnie zysk 25 mln zlotych .I to postawiloby te spolke zupelnie na innej polce jesli chodzi o wycene.
Ale to nie jest takie proste bo jest kwestia naleznosci na kwote blisko 170 mln (pisze zpamieci) ktore wiszę i pytanie po jakim czasie do firmy wracaja(ile z tego nie do odzyskania) i jest kwestia kredytow ktore do banku splacic trzeba i tez pytanie w jakim okresie,bo jesli naleznosci splywaja wolniej a termin splaty kredytu uplywa to jest oczywisty problem.
Wciaz nie wiem co to za kwota 124 mln zl w pozycji 38 w zobowiazaniach krotkich o nazwie inne zobowiązania finansowe.To jest bardzo duza kasa ktora sobie wisi i nie wiadomo o co kaman,czy to jest pozostala kwota kredytow bankowych do splacenia nie wiem.
Jesli zredukuja zadluzenie krotkoterminowe do 60 mln ,byc moze zastanowie sie nad kupnem jeszcze jednego pakietu.Na razie nie jestem zainteresowany kupnem.Zobaczymy co czas przyniesie.