W nawiązaniu do moich wpisów/przemyśleń, wszedłem w ostatnie raporty kwartalne PlayWaya. Na koniec 3. kwartału 2021 r. podawali udział w akcjonariacie Moonlita na poziomie 21,85% (z innych danych wnioskuję, że odpowiadało to 1202000 szt. akcji). Raportu za 4. kwartał 2021 r. nie zamieścili. W raporcie za 1. kwartał 2022 r. podali już udział 21,81%, z jednoczesną informacją o braku działań na akcjach Moonlita w przedmiotowym kwartale. Z tego wnioskuję, że w 4. kwartale 2021 r. zmniejszyli swój stan posiadania o 0,04%, co odpowiada liczbie akcji ok. 2250 szt., czyli weszli w 2. kwartał 2022 r. z liczbą akcji ok. 1199750 szt. Minimalny to, co prawda ubytek, ale zaczynam mieć podejrzenie, że być może tym samym rozpoczęli akcję wyprzedaży Moonlita. To co dzieje się teraz zaczyna upewniać mnie wewnętrznie w tym przekonaniu. Jest dla mnie nieprawdopodobne, by pozbywał się tych akcji w tysiącach sztuk, po obecnie notowanych cenach, ktoś kto nabył je po 2 lub wręcz 5 PLN/akcja. I to dzieje się w sytuacji, gdy nie widać znamion zaniechania działalności (upadłości) Moonlita. Zwracam uwagę, że w związku z ostatnim majowym NWZ-tem wyszło na jaw, że Wiceprezes Zarządu Maciej Kowalówka, zwiększył swój stan posiadania Moonlita ze 100 tys. do 190843 szt. Przecież on zna najlepiej od wewnątrz sytuację i gdy może już sprzedawać swoje uwolnione od lock-up'a 100 tys. szt., to tymczasem wchodzi w posiadanie dodatkowych blisko 91 tys. szt. Pisałem o tym 19.05.2022 r. Kluczowy więc będzie raport za 2. kwartał 2022 r. PlayWaya, z informacją o udziale w Moonlicie na koniec tego kwartału i liczbą sprzedanych/nabytych akcji. Jak połączę te ostatnie spostrzeżenia z faktem ukrywania (zaniechania minimum reklamy/promocji) projektów Moonlita przez PlayWaya, to utwierdzam się wewnętrznie w myśli o wrogim działaniu PlayWaya wobec Moonlita. Tylko, że ten kij ma wg mnie też drugi koniec, PlayWay tym samym działa też na własną szkodę, przyczyniając się do zaniżania swego majątku ulokowanego w Moonlicie...