Forum Ogólne

Re: Co na to prawo?

urzędnik Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Urzędnik w organie ewidencyjnym stwierdzi, że nie ma potrzeby
> zgłaszać takiej przerwy. Żaden przepis prawny nie przewiduje tego.

I właśnie to miałam na myśli. Jak technicznie przeprowadzić coś czego prawo nie przewiduje.Dlatego w sarkastyczny sposób zadałam takie oto pytanie:

"Ciekawi mnie również to, czy organy ewidencyjne technicznie przygotowane były do odbierania od osób zaewidencjonowanych przerw z tytułu choroby, wyjazdu, urlopu, itp.? Nawiasem mówiąc, co to za wolność gospodarcza, kiedy trzeba w organie ewidencyjnym zgłaszać o każdej gorączce i wyjeździe do cioci na imieniny!? "

Następne także były w tym duchu. Szkoda,że się panno nie zorientowałaś. Zresztą nie po raz pierwszy nie zrozumiałaś o czym mówię.

Zdziwiła mnie ta interpretacja Sądu, i to Najwyższego, żeby było tragiczniej. Po takich interpretacjach coraz częściej jestem przekonana, że wystrzelają nas jak kaczki, bo tezy różnych sędziów mieszają w tym garnku coraz mocniej i dokładają do niego coraz to przeciwstawne, nie pasujące do siebie kawałki. Całość robi się z miesiąca na miesiąc bardziej niestrawna. Tylko kolejnych kaczek potrzeba, by potrawa dla skarbu państwa stała się bardziej warościowa.

Czy jest jeszcze jakaś prawda oczywista w tym temacie?
Pozdrawiam - gośka