Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Co dalej z O2O?

Jakoś po kiepskich wynikach nie chce spadać za bardzo. Nie ma chyba już z czego ;(

Sprzedaż nierentownych aktywów to niekoniecznie zła decyzja. Ciążą one na wynikach już od jakiegoś czasu. Może rzeczywiście lepiej skupić się na krajowym rynku. Inna sprawa, że emisja akcji była m.in. pod akwizycje, a te jak dotąd okazują się niewypałem.

Osobiście najbardziej irytująca jest dla mnie polityka informacyjna spółki: ciągłe zapowiedzi, wałkowanie w kółko tych samych wątków na różne sposoby i przy różnych okazjach, a zero liczb, konkretów czy danych. Mogę zrozumieć, że zwłaszcza teraz wszelkie prognozy mogą wziąć w łeb, ale inwestowanie w akcje O2O to teraz trochę loteria, choć fundamentalnie grupa nie może być chyba tak mało warta...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ONE2ONE -0,39% 0,04 2015-06-30 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.