Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Co będzie jeśli

Odpalam kompa, a tu jazda na całego!
Jethro, ja też nikogo nie mam zamiaru już więcej uświadamiać, jeżeli ktoś nie rozumie, o co chodzi z wezwaniem, dlaczego możemy mieć gdzieś cenę, jaką zaproponuje Jakubas, dlaczego nie musi od nas odkupić, tylko od innych (zastanawiam się tylko, czy da radę, bo trochę tego już mamy, ale nieistotne), dlaczego nawet jak odkupi od innych, to dlaczego i tak sprzedamy swoje walory drożej na rynku innym osobom (fundusz to jest tylko alternatywa!), DLACZEGO LUDZIE UCZEPILI SIĘ TYLKO I WYŁĄCZNIE TEGO WEZWANIA, argumentując zachowanie ceny Polnej w dalszym czasie, zapominają, że bez tej historii (wyrzućmy całkowicie zapowiedź Jakubasa o wezwaniu!), spółka i tak jest przed solidnymi wzrostami, wezwanie to jest tylko dodatkowy dopalacz, który działa niezależnie do pogody na rynku; a jak nie zadziała teraz, to sprzeda się chwilę później tak, jak każdy inny niedoszacowany, ale bardzo dobry papier! Tak, jak wszystkie inne spółki, które są w tej chwili skupowane przez rzesze inwestorów (nie mówię o bankrutach, sic!), a które czekają, każda na swój sposób, na odpał, wynikający z nienaturalnie niskich obecnie wycen.
Nie będę już tracił czasu na uświadamianie innych. Po co. Kto chciał kupić, kupił, kto nie chce kupić, niech przestanie się o nas martwić. Czy zwróciliśmy się do kogoś o pomoc w tym zakresie? Nie przypominam sobie.
Jest tyle innych, być może, równie ciekawych spółek. Nikt nikogo do niczego nie zmusza. A ja też nie przypominam sobie, żebym wchodził na wątki i kogoś z tych osób obrażał, choć czytałem masę rzeczy, z którymi się nie zgadzałem, czasami wręcz głupot. Po prostu nie kupowałem akcji spółki, a już na pewno nie traciłem czasu, na wpisywanie nieprzemyślanych dogłębnie tekstów, które są zasadnicze w swej wymowie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.