W mojej ocenie nie łudź się, nic z tego nie będzie. Uważam, że to projekt nadmiernie trudny, angażujący w każdym sensie, a rynek jak teraz go widzę, bardzo trudny, mocno konkurencyjny i niewdzięczny, bo uzależniony od dziwnych osobowości współczesnych graczy. Być może generalnie dziwnego mentalnie współczesnego młodego pokolenia. W mojej ocenie oni już nie pójdą w gaming, bo na tym rynku w przeważającej większości firmy umierają. Otworzyły się wg mnie nowe okna tematyczne w dziedzinie informatyki użytkowej wespół z zastosowaniem AI.
Przy okazji zwracam uwagę na ciekawostkę, która wypłynęła zeszłej nocy. Pan Sierant wydał komunikat/raport o zmianie terminu publikacji raportu za 2025 r. Gdy zobaczyłem tytuł to zaniepokoiłem się w kontekście masowego zawieszania notowań na New Connect (o czym pisałem) spółek w następstwie nie dotrzymania terminów publikacji raportów. Tymczasem Prezes przesunął publikację z piątku 29.05 na jutrzejszą środę 27.05.
Zastanawiające, dlaczego? 2 dni wcześniej. Wygląda, że mają go już gotowego teraz, ale jednak jaki to sens?
Chce przyspieszyć o 2 dni dopuszczenie do obrotu wspomnianych ostatnich 4ech serii akcji? A może coś poważniejszego wisi w powietrzu?