Sam widzisz, nie podajesz faktów fundamentalnych a jedynie odsyłasz mnie do raportów.
Tak samo i ja powiem ci tak, że trzeba znać się na analizie technicznej a jak się nie znasz to
się jej naucz. Nie po to siedziałem godzinami nad wykresami przez 16 lat aby teraz dzielić się swoją wiedzą. Kiedyś nawet próbowałem to zrobić, na szczęście znaleźli się tacy co mnie szybko z tego wyleczyli. Powiem ci jedno a mianowicie, charakter wolumenu świadczy o zdyscyplinowaniu akcjonariuszy, ale również o braku jakiegokolwiek zainteresowania. Spółka prędzej czy później poda w raportach ujemny zysk netto, ujemne przepływy finansowe itp.
To wszystko doprowadzi, że w tej tamie zrobi się najpierw mała wyrwa, potem strumyczek a potem puści wszystko na ryj i wtedy co poniektórzy utopią się w tej zupie. Ja nie twierdzę, że spadek jaki tu nastąpi zatrzyma się na 1 złotych. Ja twierdzę, że przy 1 złotych dopiero zrobię analizę tej spółki a spadki przebiją to wsparcie i kurs poleci znacznie niżej. Ja mam czas na
spełnienie mojej prognozy na HB czekałem 2 lata, co nie znaczy, że w tym czasie nie inwestowałem. Kupiłem Netię po 2.30 (to też moja robota z wyznaczeniem dna) a sprzedałem w okolicach 5 złotych. W ostatnich dnia volumen jest tak śmiesznie mały, że jesteście w pułapce. Nie macie ruchu i perspektyw na wzrosty. Pozostaje zawsze modlitwa i radzę się
poważnie nad tym zastanowić.
Chodzik Księżycowy