Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,10 zł , zmiana od tamtej pory: -39,42%

Re: Chodzi o kasę

Dyskusja z Tobą jest bardzo męcząca. Trudno się rozmawia z kimś, który słucha tylko siebie i jego argumenty są jedynymi. Trochę mi przypominasz Morawieckiego, który jeszcze nigdy nie odpowiedział na trudne pytanie. Zapytany o cenę chleba pół godziny pie.....ł w jakim żyjemy raju, a o chlebie ani słowa. On zawsze mówi tylko to, co chce powiedzieć. Ważne, żeby gawiedź była szczęśliwa. Podobnie Twoje wywody o świetlanej przyszłości spółki i kursie w niebiosach. To się może podobać, bo każdy jest tu po to by zarobić, ale Ci którzy faktycznie znają tą śmieciową spółkę od dawna czytają Twoje posty z politowaniem. Do rzeczy. Po pierwsze: w tej chwili jestem tutaj ok. 30% do przodu, bo kupowałem pod Divide ( słyszałeś o takim wynalazku LP?). Mieliśmy pokonać Covida, a trudno było sprzedać kilka maseczek:)Po drugie: nie stresuje mnie ten papier, nie uśredniam (bo nie muszę). Na szczęście o wiele większy kapitał mam zaangażowany w papiery, na których mam całkiem niezły +. Na LP zaglądam bez emocji. Po trzecie: Dla Ciebie dzisiejsze ESPI jest super. Dla mnie nie. Zauważ, że wszystkie interesy LP kręcą się prawie pod jednym adresem. LP, YOSHI, POLYMERTECH i ten dzisiejszy nowy wynalazek. Na razie to wygląda tak, że na wspólnych imprezkach rozwijają ten wielki biznes:) Dobre ESPI będzie takie jak Poly podpisze umowę z konkretnym kontrahentem za konkretne pieniądze, a nie z kolejnym sąsiadem za czapkę gruszek. Po czwarte; LP nie podnosi mi poziomu napięcia. Ciśnienie podnosi mi (leciutko) pisanie w kółko o tym samym, o czym większość doskonale wie. Więcej piszesz niż wiesz o tej spółce, a jak któryś ze starszych akcjonariuszy zada Ci trudne pytanie to unikasz odpowiedzi. Jak Morawiecki:) Po piąte: nie atakuję prof. Swinariewa:) Przecież tego postu nie napisałem do niego tylko do Ciebie:) To szyderstwo było skierowane do Ciebie, nie do niego, bo to nie on tylko wypisujesz bzdury:) Nie zrozumiałeś, czy znowu przekręcasz na swoją stronę:) Po szóste: 3 mln akcji chłopaków z Poly to dużo? Mam połowę tego i na razie nie uważam tego za znaczący pakiet w porfelu. Jak dojdzie do 1zł wtedy owszem. Po siódme: efekt dzisiejszego, świetnego ESPI widzisz po zachowaniu kursu. Wystrzał, a jak wszyscy dokładnie doczytali ten mega kontrakt to zjazd i wywalanie Podejrzewam, że jutro znowu miniemy 10. Oby w końcu POLY zaczął podpisywać konkretne kontrakty, bo LP nie zarobi jego utrzymanie. Na razie POLY to jedna wielka strata i po połączeniu będziemy to mieli w raportach. Rozpisałem się gorzej niż Ty:), ale mam nadzieję, że bardziej rzeczowo:)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CTEGROUP -5,88% 0,03 2025-11-12 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.