Tylko dlaczego jesteście teraz mądrzy? Jak Newag wchodził na giełdę to pisałem, że jest dość drogo, ale albo nikt na to nie zwracał uwagi albo od niechcenia to wyśmiewał. Jak durnie wyrywaliście sobie akcje w ofercie pierwotnej i doprowadziliście nawet do redukcji zapisów (ja niczego wtedy nie kupiłem i do dziś nie mam ani jednej akcji). Działało pewnie nazwisko Jakubasa. Parę razy widziałem z nim wywiad w telewizji i można było nawet odnieść wrażenie, że to człowiek na poziomie grający zawsze fair. A teraz chyba sami widzicie, że to zwyczajna świnia jak wiele innych na GPW.
Trudno chyba policzyć spółki, które sprzedano drogo przy redukcji zapisów po ogłupiającej kampanii reklamowej które potem spadały szybko grubo poniżej ceny emisyjnej i można było wtedy kupować ile kto chciał. Czy nie powinniście poświęcić chociaż trochę czasu na refleksję nad własną głupotą?
No nic. Zamiast pisać teraz jałowe i rozwlekłe wywody udowadniające manipulowanie kursem (nie przeczę, że może to mieć miejsce) zacznijcie lepiej wspólnie zastanawiać się jak w tej sytuacji należy się zachować. Jeżeli rzeczywiście miało by kiedyś być jakieś przejęcie to po przekroczeniu pewnego poziomu będą mogli wycofać spółkę z giełdy i zwyczajnie olać mniejszościowych akcjonariuszy nawet jak im nie sprzedadzą swoich akcji. A jeśli tylko przejmą i nie będą chcieli wycofać z GPW to właściwie czemu mieliby zaniżać kurs skoro kontrolę przejmą w transakcjach pakietowych uzgodnionych z Jakubasem i innymi większymi graczami sami ustalając ze sobą cenę i wtedy kurs z notowań nie będzie im do niczego potrzebny, więc po co mieliby trwonić dużo czasu i dużo środków na wielomiesięczne zbijanie kursu?